sábado, 6 de fevereiro de 2010

Bolo de agrião/ Watercress cake!!!




Ingredientes:
1 molho de agriões/ a bunch of watercress
3/4 copo de óleo/ 3/4 cup of oil
5 ovos/ 5 eggs
2 copos de açúcar/ 2 cups of sugar
2 copos de farinha/ 2 cups of flour
1 colher sobremesa de fermento em pó/ dessert's spoon of baking powder

Preparação:
Bate-se os agriões com as gemas e o óleo com a varinha ou liquidificador. Adiciona-se o açúcar e depois a farinha com o fermento em pó. Mistura-se muito bem com a batedeira. Bate-se as claras em castelo e adicionam-se ao preparado anterior. Vai ao forno numa forma sem buraco.

Mix together the watercress along with 5 egg yolks and also the oil in a blender. Then, add the sugar and the flour with the baking powder with an electric mixer.
After that, mix well the white parts of the 5 eggs and add it to the other mixture. Put it in a medium form( pan) without a hole and it goes to medium oven until it´s cooked.

3 comentários:

Adaiha disse...

I love the green color it gives the cake! Baking with watercress seems so odd. Does it add any flavor to the cake, or is it more of a color/moisture ingredient like zucchini in bread or cakes?

fantasia disse...

It just adds color actually! Not odd at all, believe me it´s worth to try :D

Dona Rosa disse...

Parabéns pela diferença! E o meu bem-haja pela ideia.

Beijinhos

DonaRosa